Helaas is daar niet een eenduidig antwoord op, maar we kunnen je wel helpen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat voorpret een belangrijke bijdrage levert aan jouw geluk. Dus doe je ogen dicht – na het lezen van dit artikel – en begin alvast met verheugen…

Neem jouw favoriete plek op aarde in gedachte, stel je voor dat je daar bent en een grote hap neemt van dat ene heerlijke gerecht. Stel je voor hoe veel je daarvan geniet. Door je dat voor te stellen, geniet je nu ook eventjes. In je hoofd worden dezelfde blije stofjes aangemaakt als wanneer de gebeurtenis echt plaatsvindt.

Levensgenieter
En genieten kun je stapelen. Door verheugen en nagenieten toe te voegen, vergroot je het genieten van een ervaring. We zijn gewend om boosheid en andere emoties te stapelen. We worden vaak weer boos over het boos worden, maar we vergeten vaak om genieten te stapelen, terwijl dat net zo goed werkt. Nagenieten van wat er net gebeurd is, genieten van het nu en voorpret over straks kunnen allemaal tegelijk. En dat maakt de gebeurtenis extra leuk!

Heb je wat hulp nodig bij je voorpet? 
Wij hebben in onze shop diverse kaarten en kalenders die je helpen met het verheugen. En we verzekeren je: het helpt!